Δ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παράδεισος που συνδυάζει
διασκέδαση και χαλάρωση

28 Απριλίου 2015

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Στεμνίτσα Αρκαδίας είναι ένας παράδεισος που προσφέρει πολλές δραστηριότητες που μπορούν και συνδυάζουν την διασκέδαση και την χαλάρωση .

Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε είναι οι εξής : rafting, rappel, canyoning, trekking, mountain bike, ski στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου και πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου  ποταμού .

Μπορείτε ν΄ απολαύσετε όλο το τοπίο είτε με πεζοπορία στα οργανωμένα και σημαδεμένα μονοπάτια (συνολικής διαδρομής 75 χλμ) www.menalontrail.eu  είτε με μοναδικές διαδρομές μέσα από το ελατόδασος, με συμβατό αυτοκίνητο , τζιπ ή και μηχανή .

Μια μικρή βόλτα στο χωριό και θα ανακαλύψετε αμέσως τη φυσική ομορφιά του τόπου. Τα καλντερίμια, τα πετρόχτιστα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις παλιές ιστορικές εκκλησίες (που σήμερα λειτουργούν 18 στον αριθμό), τις πετρόκτιστες  βρύσες, τα γεφύρια, οι ανθισμένοι κήποι, σίγουρα θα σας συναρπάσουν .

Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο της Στεμνίτσας  www.stemnitsamuseum.gr, την Σχολή  Αργυροχρυσοχοΐας (epas-stemn.ark.sch.gr), τις μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου και το μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα (8χλμ) .

Σας αφήσαμε για το τέλος την Παναγία την Μπαφέρω και το Ηρώων απ΄όπου θα θαυμάσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.